Karšių žvejyba
Žvejyba Kirneilio ežerePatarimai gaudant karšius
Karšius galima gaudyti iki pat žiemos (kartais ir žiemą). Jie aktyviai maitinasi, kol vandens temperatūra laikosi nuo 6 iki 22 laipsnių šilumos. Prieš planuojamą žūklę rekomenduojama bent kelis kartus karšius pašerti šutintais žirniais, perlinėmis kruopomis, uodo trūkio lervomis ar stambiais sliekų gabalais. Gaudomi nuo dugno pačiais įvairiausias žvejybos būdais: plūdinėmis, boloninėmis, dugninėmis, žieminėmis meškerėmis ir net „super light“ tipo spiningais su mikromasalais. Tinkamiausias metas žvejybai – ankstyvas rytas, pavakarys ir laikas iki sutemų. Karštomis vasaros dienomis geriausio kibimo sulauksite žvejodami naktį.
Gaudant dugnine meškere, svarbu nepraleisti pirmųjų kibimo požymių – nežymių valo virptelėjimų. Užkibus karšiui, šis atsipalaiduoja, viršūnėlė ima trūkčioti, o plūduras pradeda šokinėti. Užkirsti reikia staigiai ir stipriai laikyti meškerę. Karšis aktyviai priešinasi, todėl traukti būtina neatpalaidavus valo. Įkvėpusi oro, žuvis nebesipriešina. Gulasi ant šono ir paklusniai juda link sietelio.
Karšiai dažniausiai kepami, džiovinami ir karštai rūkinami.
Jus taip pat gali sudominti: